היתרי בנייה – איך התהליך עובד?

ניווט מהיר

עולם הבנייה של ימינו הוא עולם מפותח למדי, ובהתאם להיותו כזה, לא כל אחד יוכל להתחיל לבנות כרצונו – הרי שיהיה צורך לעבוד בצורה מסודרת מול היתרי בנייה שהוסדרו מראש. בדיוק לשם כך, החלטנו להדריך אתכם במהלך כתבה זו על הוצאת היתרי בנייה, וכל הסובב סביב נושא זה.

 

אז מהו רישוי בנייה ומהם היתרי בנייה?

לפני שתתחילו בתהליך קבלת היתרי בנייה עבור בניית ממד או כל סוג בנייה אחר, הרי שעליכם להבין מהו רישוי בנייה. למעשה, תהליך הרישוי הוא תהליך שאמור ללוות אתכם משלב התכנון ולשלב סיום הבנייה, והוא מתנהל מול ועדת התכנון והבנייה המקומית ברשות שבה יתבצע הפרויקט שלכם, כאשר לכל עיר או ישוב יש ועדה מקומית משלהם עבור תכנון ובנייה. כמו כן, כדאי לדעת כי תהליך רישוי בנייה מורכב מ-5 שלבים עיקריים:

 

התקשרות עם עורך הבקשה

עורך הבקשה יכול להיות מהנדס או אדריכל, ותפקידו הוא בעצם לתכנן את הבנייה וללוות את תהליך הרישוי לכל אורכו. 

 

בקשת מידע עבור היתרי בנייה

המידע כולל בעצם את ההוראות וההנחיות עבור כל הליך הרישוי עצמו, וללא המידע בעצם לא תוכלו לקבל היתרי בנייה. את המידע תוכלו לבקש מהועדה המקומית.

 

תכנון

לאחר שביצעתם את שני השלבים הראשונים, כעת תוכלו לגשת לתכנון האדריכלי של המבנה עצמו ולשלב הכנת הבקשה.

 

הגשת הבקשה

לאחר שסיימתם את התכנון האדריכלי הראשוני, כעת הגיע הזמן להגיש את הבקשה עבור ההיתרים, כמובן מהוועדה המקומית עבור תכנון ובנייה ברשות שבה אתם מבצעים את הפרויקט שלכם. חשוב לציין כי עורך הבקשה אמור להגיש אותה באמצעות מערכת מקוונת שנקראת "רישוי זמין", ובדרך כלל נהוג להגיש את הבקשה אחרי שהעורך סיים לתכנן את המבנה והכין את כל המסמכים הנדרשים במסגרת המידע עבור ההיתר.

 

הביצוע עצמו

אחרי שקיבלתם את ההיתר הנחשק, כעת הגיע הזמן לבקש אישור עבור תחילת העבודות, ובין היתר תצטרכו גם להשלים דרישות עבור מינויים והצהרות, כמו לדוגמא למנות קבלן. את הבקשה הזו גם מבקשים מהועדה המקומית כמו כל הבקשות האחרות. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: