חיזוק מבנים – מתי צריך לבצע אותו ואיך זה מתבצע?

ניווט מהיר

חיזוק מבנים – מבוא

כל מבנה או בניין שקיימים בעולם, צוברים עם הזמן רמת בלאי הנגרמת כתוצאה מאלמנטים שונים כמו – שחיקה למשך זמן, לחות שפוגעת בחומרים, מזג אוויר שיוצר בלאי, ועוד רבים. בסופו של דבר, רוב המבנים כיום עשויים על ידי עמודים של בטון, שבסופו של דבר תומכים במבנה הכולל של כל מבנה. בתוך עמודי הבטון לדוגמה, קיימים מוטות ברזל גדולים, ואם חלוף הזמן, הברזלים הללו מחלידים והתקינות שלהם כתוצאה מכך נפגעת. בטווח הרחוק, אילו לא נבצע חיזוק מבנים ונדאג לתקינות של המבנה שאנחנו נמצאים בו, הדבר יכול להפוך לכדי אסון של ממש, ובמצבים קיצוניים אפילו לקריסה כללית של המבנה. ישנן סיבות נוספות אשר קיימות לביצוע חיזוק של מבנים – עמידות בפני מצב של רעידת אדמה, תחזוקת הבניין מבחינה של אסתטיקה ושל נראות, רטיבות שונות שמצטברות בשלד של המבנה, ועוד.

כיצד מבצעים את התהליך הנ"ל של חיזוק של עמודי הבניין?

עלינו לזכור שעל מנת לבצע בניית שלד של מבנים שונים, אנו משתמשים בחומר משמעותיים יקרים ורבים, לדוגמת בטון מלוטש, עמודי ברזל חזקים, ונוספים. על מנת לבצע את החיזוק של המבנה, בשלב הראשון נהוג לבצע שטיפה יסודית של כל הקירות במבנה, מסביב לעמודי בתמיכה, זאת על מנת לשמור על סביבת עבודה תקינה ונקייה. בשלב הבא, אנשים מקצוע מוסמכים מורידים את כל החלקים של הבטון שנמצאים מסביב לעמודי התמיכה של המבנה, זאת על מנת להגיע לעמודי הברזל שנמצאים בפנים. לאחר שמגלים את מלוא ההיקף של הברזל בעמודי במבנה, אנשים המקצוע מבצעים הסרה של כל החומרים שהצטברו על הברזל כתוצאה מתהליך החלודה שהברזלים עברו לאורך השנים.

באילו מצבים נבצע חיזוק של המבנה?

על פי החוק הכתוב יש כמה מצבים שעלינו לבצע חיזוק של המבנה. לדוגמה, עלינו לעשות חיזוק למבנה כאשר מדובר על בניין ישן מאוד, או כאשר העמודים שתומכים בבית מתחילים להראות סימנים של התפוררות. בנוסף, ישנם מצבים שבהם העירייה המקומית בה נמצא המבנה תחליט להוציא צו לחיזוק המבנה.

מהם השלבים בביצוע חיזוק מבנה?

לפני שמבצעים חיזוק של מבנה, ואין זה משנה אם מדובר במבנה הדורש חיזוק מינורי או ממש עבודה הכוללת שיקום של המבנה, יש להזמין חברה מקצועית ששולחת מהנדס מקצועי לבחון את המצב של הבניין. המהנדס יבצע מגוון של מבחנים ובדיקות שיאפשרו לו להבין מה המצב של הבניין בהיבט של עמודי התמיכה, המערכות השונות בבניין. תהליכים כמו רטיבות שדורשים תיקון ועוד. לאחר מכן המהנדס קובע את השלבים של החיזוק שלרוב כוללים תיקון וצביעה של הקירות, שיקום של הבטון, תיקון ליקויים הקשורים לטיח במבנה, ביצוע עבודות צבע וסופר קריל, טיפול בברזלי זיון עם חומרים מיוחדים המחזיקים בתו תקן, תיקון של חיפוי הקירות והעמודים באבן או בקרמיקה, החלפה של המרזבים או תיקון שלהם כולל צביעה. בנוסף, בבניינים רבים יש גם צורך לבצע עבודות איגוס וצביעה של הצנרת החיצונית, תיקון של מערכות מים, מיזוג אויר ודודי שמש, איטום של הגגות עם זיפות או יריעות ביטומניות ועבודות תיקון ושיפוץ נוספות בהתאם לצורך ובהתאם לתקציב של ועד הבית כמו החלפה וחידוש של מסתורי כביסה, החלפה של גגות רעפים, טיפול בגינה, טיפול במפגעי בטיחות ועוד.

 

מומלץ לבחור בחברה מקצועית המתמחה בטיפול פרויקטים מתחום חידוש ושיקום מבנים, לשים דגש על מקצועיות, זמינות ושימוש בחומרים הטובים ביותר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: